Spolahlivé a jednoduché meranie teploty v potravinárstve a mäsopriemysle
Spolahlivé a jednoduché meranie teploty v potravinárstve a mäsopriemysle
Jednoduché meranie teploty v potravinárstve a v mäsopriemysle
V potravinárstve a mäsopriemysle je nevyhnutná nepretržitá kontrola teplotného reťazca.
Zákazníci požadujú vždy čerstvý tovar a nevyhnutné je aj dodržanie
hygienickej legislatívy. S novým cenovo dostupným mini
záznamníkom teploty testo 174T zaistite kontrolu okolitej teploty a teploty
Vašich výrobkov v skladoch, chladničkách, mrazničkách a predajných
vitrínach. Rovnako tak môžete sledovať parametre teploty v
špecializovaných obchodoch, supermarketoch
a reštauráciách.
Stiahnite si prospekty "Spolahlivé a jednoduché meranie teploty v potravinárstve/mäsopriemysle" a "testo 174T"
Zabráňte vzniku nebezpečnej Salmonelózy
Prichádza obdobie letných horúčav – salmonelóza ma ideálne podmienky na rozšírenie
Salmonelóza je veľmi časté ochorenie. Ročne je na Slovensku nahlásených niekoľko desiatok tisíc
prípadov aj napriek tomu, že každoročne sa tento
počet znižuje. Ochorenie salmonelou sa prejavuje
črevnými ťažkosťami. Prenáša sa obvykle konkrétne
nakazenou potravinou alebo kontaminovanou vodou.
Salmonely sa množia v každej potravine ak majú dostatok
vlhkosti, primeranú teplotu a pH. Optimálna teplota
pre ich rast a rozmnožovanie je 37 °C, ale
schopné sú rozmnožiť sa v potravinách i pri teplotách
10 - 45 °C. Rizikovým obdobím pre ochorenie salmonelózou
sú letné mesiace kvôli zvýšenej kazovosti potravín v teplom počasí.
Pre posúdenie rizík rozšírenia salmonelózy sú dôležité najmä merania
teploty, merania aktivity vody a pH. Firma Testo ako dlhoročný výrobca meracích
prístrojov ponúka široký sortiment prístrojov pre meranie v potravinárstve.
Stiahnite si prospekt "Zabráňte vzniku nebezpečnej Salmonelózy